Utforsking med BeeBot

Programmering med humlen Bombus

Møt humlen Bombus, og lær enkel programmering gjennom samarbeid, lek og problemløsning.

Målgruppe: De eldste elevene i barnehagen
Tema:  Programmering/ biologi
Varighet: ca. 60 min
Antall barn: maks 12
Periode: Hele året
Sted: Opplegget kjøres primært hos Vitensenter Nordland, men kan også tas med ut i regionen.

Priser skole og barnehage

Bestill her

 

Kom å møt humlen Bombus og alle hans robotvenner! Gjennom lek og dramatisering får barna lære mer om livet til humlene. De får også lære enkel programmering gjennom samarbeid, dans,  lek og problemløsning med robothumlen BeeBot. Vi jobber med viktige ferdigheter som rom/retning, samarbeid, sekvensiell tenking, estimering og problemløsning. BeeBot er enkel å programmere og skaper engasjement hos barn. Kom til oss å få en morsom og lærerik opplevelse!

Programmerbare roboter som står i en sirkel

Vitensenter Nordland

 

Rammeplanmål

Natur, miljø og teknologi
Barnehagen skal bidra til at barna – får kjennskap til naturen og bærekraftig utvikling, lærer av naturen og utvikler respekt og begynnende forståelse for hvordan de kan ta vare på naturen
Personalet skal – utforske og eksperimentere med teknologi og naturfenomener sammen med barna.

Antall, rom og form
Barnehagen skal bidra til at barna – leker og eksperimenterer med tall, mengde og telling og får erfaring med ulike måter å uttrykke dette på
Personalet skal – bruke digitale verktøy og utstyr for å inspirere barna til matematisk tenkning

Forarbeid
Se filmen Kråkeklubben og hvorfor humler er så glade i blomster. https://tv.nrk.no/serie/kraakeklubben/sesong/9/episode/2/avspiller Samtal rundt filmen.

Etterarbeid
Det er mange gratis nettressurser knyttet til programmering som kan jobbes videre med etter besøket. Vi anbefaler https://studio.code.org/s/course1. Her ligger det oppgaver som er tilpassa ulike aldre og nivå – helt ned til 4 år. Barna kan også jobbe med å lage en humlekasse som settes ut tidlig på våren.

Kontaktskjema - skole og barnhage


.

Planetverksted

Kreativt planetverksted

Bli med på en spektakulær utforskning av verdensrommet på Vitensenter Nordland! Elevene vil bli forbløffet av vårt eget univers, og de får til og med muligheten til å designe sin egen planet, som deretter blir skannet og presentert inne i planetariet

Bli kjent med Spike Essential

Møt vennene Leo, Daniel, Maria og Sofie, og hjelp dem med å få karusellen til å snurre slik at de får en morsom opplevelse på tivoliet.

Utforsking i grotta sammen med den sjarmerende edderkoppen Aranea

Møt den arbeidsomme edderkoppen Aranea og bli med på en spennende tur i vår mystiske grotte. Etter grotteturen får barna studere ulike insekter i stereolupe, for så å jobbe kreativt med å lage egne magiske småkryp.