Om oss

Om Vitensenter Nordland

OM OSS

Vitensenter Nordland i Mo i Rana er et av 13 regionale vitensentre i Norge.Vitensentrene er populærvitenskapelig opplevelses- og læringssenter innen matematikk, naturvitenskap og teknologi der de besøkende lærer ved å eksperimentere selv.

Hovedtema på Vitensenter Nordland er Nordlands naturressurser, teknologi og digitalisering. Interaktive utstillinger og pedagogiske undervisningsopplegg er valgt ut fra disse temaene.

Hos Vitensenter Nordland vil barn, ungdom og allmenheten i Nordland ta del i en nasjonal satsing på innen matematikk, naturvitenskap og teknologi. Vitensenteret er et  lærings- og opplevelsestilbud som bidrar til økt kompetanse, rekruttering og verdiskaping.

På Vitensenteret vil du finne mange installasjoner hvor vi viser hvordan fenomener fungerer i praksis. Utstillingene er interaktive, så du kan røre og gjøre, ikke bare se.

Andre vitensentre i Norge

MER INFORMASJON HOS VITENSENTERFORENINGEN

Vitensenterforeningen er en forening for de regionale vitensentrene i Norge. Foreningen jobber for å fremme kunnskapen om hva vitensentre er og hvorfor vi trenger dem.

Foreningen er også et organ for samarbeid mellom de regionale vitensentrene og arrangerer både administrative møter og faglige seminarer.

De samarbeider om å gjøre realfag og teknologi forståelig for alle. Les mer om dette her:  https://www.vitensenter.no/

 

Kontakt oss

Har du noe du lurer på? Ta gjerne kontakt med oss.
GDPR

Personvern

Denne personvernerklæringen skal belyse hvordan Vitensenter Nordland behandler dine personopplysninger når du besøker vår nettside og bestiller tjenester hos oss.
Samarbeidspartnere med Vitensenteret

Samarbeidspartnere

Vitensenteret skal være et møtested der barn, unge og voksne kan utforske matematikk, naturvitenskap og teknologi gjennom egenaktivitet og i aktivt fellesskap med andre.

Eiere, styret og vedtekter

Oversikt over hvem som er eiere, sitter i styret og vedtektene for Vitensenter Nordland.