Krimgåte: Kan du løse saken?

Er du fascinert av truecrime, krim og mysterier? Bli med oss som etterforsker og løs gåten!

Velkommen til å løse en krimgåte på Vitensenteret, hvor vi tar deg med tilbake til en skjebnesvanger konsert i Amsterdam i 2019. Den tragiske hendelsen involverte vokalisten William Vik fra det norske rockebandet Berserk, som brått tok fyr på scenen og ble fatalt skadet. Manglende bevis og dårlig samarbeid mellom det norske og nederlandske politiet førte til at saken ble henlagt og mysteriet forble uløst.

Nå trenger vi din hjelp som etterforsker! En anonym person har bedt om din ekspertise for å avdekke sannheten bak den skjebnesvangre dagen i 2019.

Der vil man i gruppe jobbe seg gjennom en spennende reise gjennom bevis, indisier og gåter. Sammen må dere nøye granske saken, følge opp ledetråder og avsløre det som virkelig skjedde denne skjebnesvangre kvelden.

Våger du å ta utfordringen?

Krimgåten er ideell for grupper på:

  • Gruppe på 3-6 personer 
  • Anbefalt alder fra 15 år
  • Varighet vil ligge på mellom 1,5 – 2 timer
  • Vanskelighetsgraden er satt til vanskelig.

Bli med oss i  og test dine etterforsknings-ferdigheter! Er du klar til å avsløre sannheten?

BOOK DEG INN HER

Forskerfabrikkens sommerskole

SommerLab 2024 – bli med på Norges beste sommerskole!

La barna få oppleve naturvitenskap på en helt ny måte. Sommerlab er et populært fem-dagers forskerkurs for elever på 4.–6. trinn.
Fordypning i formidlingsopplegget Lydlab

LydLab – Nytt formidlingstilbud

Vitensenter Nordland og Equinor Morgendagens helter har inngått et spennende samarbeid som vil gi elever på 7.-9. trinn muligheten til å utfolde seg med lyd til video.

Sjekk ut vårt supre gavekort

Vi har både fysisk gavekort som kan kjøpes i resepsjonen og ønsker du å kjøpe årskort i gave kan dette gjøres i vår webshop.
Super:bit delfinale

Super:bit kampen 2024

Velkommen til super:bit-kampen 2024! NRK Super, Lær Kidsa Koding og landets vitensentre inviterer skoleklasser og kodeklubber rundt om i landet til å bli med på super:bit-kampen.
Oversiktsbilde auditorium

Amfisalen

Vi har en flott amfisal som vi kan leie ut.
Stort møterom hos Vitensenter Nordland med utsikt over Ranfjorden

Møterom på Vitensenteret

Vi kan tilby møterom på Vitensenter Nordland til alle mulige gruppestørrelser.
Aktiviteter på Vitensenteret

Familiedag for din bedrift

Vi har morsomme og spennende aktiviteter, for både barn og voksne – og ordner en dag/kveld som passer din bedrift. Vi arrangere familiedager i alle størrelser og formater.
Teambuilding

Teambuilding på Vitensenteret

Felleskap og læring gjennom meningsfulle aktiviteter i flotte omgivelser, riktige utfordringer for hver enkelt deltaker, tid sammen også til kos, gøy og moro.