LydLab – Nytt formidlingstilbud

Vitensenter Nordland og Equinor Morgendagens helter har inngått et spennende samarbeid som vil gi elever på 7.-9. trinn muligheten til å utfolde seg med lyd til video.

I det helt nye tilbudet “LydLab” kan elevene programmere musikk til filmklipp i koderommet på Vitensenteret.

Har du noen gang blitt fascinert eller giret av musikken når du ser film? Med LydLab kan klassen din få oppleve å skape magi mellom lyd og bilder. Elevene vil få muligheten til å bruke musikkverktøyet Soundtrap til å lage komposisjoner for å lydsette et filmklipp.

Dette gir elevene nærmest frie tøyler til verktøyene, og de vil få jobbet kreativt, samarbeide, programmere og presentere for hverandre.

Tilbudet er åpent for inntil 30 elever på 7.-9. trinn og er tilgjengelig på forespørsel og ledig kapasitet. LydLab er et flott tilbud for fagene musikk, kunst og håndverk og naturfag.

Om du er lærer og har noen spørsmål om LydLab, kan du kontakte Jørgen på [email protected].

Mer informasjon og booking her: LydLab

Samarbeid

LydLab er utviklet i samarbeid mellom VilVite og Equinor Morgendagens helter. Tilbudet er et spennende og lærerikt prosjekt som vil gi elevene muligheten til å utforske musikkens verden og lære om teknologi og digitale verktøy. Det er en flott mulighet for skoleklasser til å oppleve vitenskap på en morsom og interaktiv måte.

SommerLab 2023 – bli med på Norges beste sommerskole!

La barna få oppleve naturvitenskap på en helt ny måte. Sommerlab er et populært fem-dagers forskerkurs for elever på 4.–6. trinn.

FIRST® LEGO® League Helgeland 2023

Velkommen til FIRST® LEGO® League Challenge og FIRST® LEGO® League Explore til høsten. Det blir både Explore turnering, et tilbud for de som er 6 - 9 år i tillegg til Challenge turnering som er for de som er 10 -16 år.

Barna finner opp framtiden! Ny utstilling på plass.

Prosjekt fantasi ble til gjennom en konkurranse der barn og unge ble oppfordret til å finne opp morgendagens oppfinnelser.

Helgeaktivitet på Vitensenteret

I helgene ønsker vi velkommen til spennende og gøyale aktiviteter på Vitensenteret.