SommerLab 2022 – bli med på Norges beste sommerskole!

La barna utforske vår magiske planet Vet du hvorfor jorda er den eneste beboelige planeten i solsystemet vårt? På Sommerlab skal vi utforske de utrolige omgivelsene som omgir oss hver eneste dag.

En av Norges beste sommerskoler

Sommerlab er et populært fem-dagers forskerkurs for elever som nå går på 4.–6. trinn. På kurset lærer barna om naturvitenskapens spennende verden. De får utføre eksperimenter med ekte forskerutstyr og bruke kreativiteten til å løse praktiske oppgaver. Deltakerne får teste teori ut i praksis ved å bygge maskiner, forske og ha morsom fysisk aktivitet.

I år fokuserer innholdet på miljø, bærekraft og teknologi. På kurset skal barna lære om de viktigste faktorene for liv på jorda. Hver kursdag har et overordnet tema som for eksempel magnetisme eller vann. I løpet av dagen gjør vi mange morsomme eksperimenter og aktiviteter som forklarer og viser hvordan dette henger sammen med liv.

Barna skal forske på elektromagnetisme, kjemiske reaksjoner og fornybar energi. Vi skal bygge solkokere, utforske temperaturer og lete etter liv i en mystisk jordprøve.

Hvor og når

 • Sted: Vitensenter Nordland – Moment, Mo i Rana
 • Uke 26 (27.juni – 1. juli), uke 27 (4. – 8. juli), uke 32 (8.- 12. august), uke 33 (15. – 19. august).
 • Pris: 995,-
 • Påmelding åpner 30.Mars kl.09.00
 • Sommerlab i Mo i Rana arrangeres av Vitensenter Nordland.
 • Støttespillere i Rana er Rana Kommune, MOMEK, CELSA, Mo Industripark, SINTEF NORLAB/SINTEF Helgeland, Kunnskapsparken Helgeland og Kvarøy Fiskeoppdrett.

 

 • Sted: Lovund
 • Uke 26 (27.juni – 1.juli).
 • Pris: 750,-
 • Påmelding åpner 30.Mars kl.09.00
 • Sommerlab på Lovund arrangeres i samarbeid med Vitensenter Nordland og Kystinkubatoren.

 

Påmelding her

Hvorfor sende barna på sommerskole?

Vi ser at våre yngste innbyggere engasjerer seg mer enn noen gang for å få løst globale samfunnsutfordringer knyttet til miljø og bærekraft. Naturvitenskap er nøkkelen til å løse mange av disse problemene. Det er derfor viktig å gi barn gode forutsetninger for å lykkes med teknologi- og realfag. På årets Sommerlab ønsker vi å gi barna fremtidsoptimisme ved å vise og forklare hvordan forskning kan være med å løse problemer.

Om Forskerfabrikken

Siden 2002 har Forskerfabrikken inspirert over en halv million barn til å utforske naturvitenskapens spennende verden via kurs, sommerskoler og pedagogiske leker. De tilbyr også kurs for pedagoger i barnehage og skole.

Lokale støttespillere

 

           

Sintef Norlab    Kunnskapsparken Helgeland

 

Rana kommune

Nasjonale støttespillere

 

Makerspace – tilbud til ungdommen (13 – 18 år)

Vitensenter Nordland inviterer ungdom fra og med 13 år til og med 18 år til å bli med på Makerspace på vitensenteret. Dette er et unikt tilbud, hvor man kan teste ut nye måter å skape ting på og være kreative.
Undervisning på Koderom

FIRST® LEGO® League Helgeland 2022

Velkommen til FIRST® LEGO® League Challenge og FIRST® LEGO® League Explore til høsten. Nytt av året er at Vitensenteret kan tilby Explore turnering, et tilbud for de som er 6 - 9 år i tillegg til Challenge turnering som er for de som er 10 -16 år.

Sommeråpent på Vitensenteret

Vi gleder oss til sommeren og vi har da utvidede åpningstider, hver dag fra klokken 10.00 - 18.00. Vi ønsker alle en nysgjerrig og lekende sommer. I tillegg til at utstillingene er åpne vil det være aktiviteter hele sommeren.