SommerLab 2024 – bli med på Norges beste sommerskole!

La barna få oppleve naturvitenskap på en helt ny måte. Sommerlab er et populært fem-dagers forskerkurs for elever på 4.–6. trinn.

En av Norges beste sommerskoler

Sommerlab er et populært fem-dagers forskerkurs for elever som nå går på 4.–6. trinn. På kurset lærer barna om naturvitenskapens spennende verden. De får utføre eksperimenter med ekte forskerutstyr og bruke kreativiteten til å løse praktiske oppgaver. Deltakerne får teste teori ut i praksis ved å bygge maskiner, forske og ha morsom fysisk aktivitet.

Tema for sommerlab 2024: Vår magiske planet

På «Vår magiske planet» står jorda i sentrum med sitt mylder av liv. Vi viser barna at vi lever på en helt spesiell planet i solsystemet, ja kanskje i hele Melkeveien. Her lever nemlig mange ulike organismer, og det skyldes blant annet at det er mye vann på jorda som finnes i tre faser; fast stoff, væske og gass. Vi har også en atmosfære med livgivende oksygen som dessuten holder på varmen fra sola. For øvrig har jorda en kjerne av jern som gir oss et magnetfelt som beskytter mot farlig stråling fra verdensrommet. Og energien får vi fra Sola, vår nærmeste stjerne i form av elektromagnetisk stråling.

Vi lager solkoker

Skal vi beholde klimaet på jorda må vi imidlertid passe på at temperaturen ikke forandrer seg for mye. Blir det varmere eller kaldere vil for eksempel balansen mellom vanndamp, flytende vann og is bli forskjøvet. På dette kurset utforsker vi derfor hva varme er og lager en modell av drivhuseffekten. Vi ser også på ulike typer elektromagnetisk stråling som vi mottar fra sola og lager en solkoker.

Fengende innhold

Vi tror kunnskapsrike barn vil skape en bedre verden når de vokser opp, derfor vil vi gi barna en bedre forståelse av verden som omgir dem. Jorda er et stort økosystem som vi må ta vare på sammen.

Barna skal forske på elektromagnetisme, kjemiske reaksjoner og fornybar energi. Det blir kule eksperimenter, samarbeid og fysisk aktivitet både ute og inne. Vi skal bygge solkokere, utforske temperaturer og lete etter liv i en mystisk jordprøve. Gjennom leken og variert matte får barna også styrket mattehjernen gjennom skoleferien.

Hvorfor sende barna på sommerskole?

Vi ser at våre yngste innbyggere engasjerer seg mer enn noen gang for å få løst globale samfunnsutfordringer knyttet til miljø og bærekraft. Naturvitenskap er nøkkelen til å løse mange av disse problemene. Det er derfor viktig å gi barn gode forutsetninger for å lykkes med teknologi- og realfag. På årets Sommerlab ønsker vi å gi barna fremtidsoptimisme ved å vise og forklare hvordan forskning kan være med å løse problemer.

Hvor og når

  • Sted: Vitensenter Nordland – Moment, Mo i Rana
  • Uke 26, 27, 31 og 32
  • Påmelding åpner 11. mars kl.09.00
  • Sommerlab i Mo i Rana arrangeres av Vitensenter Nordland.
  • Pris: 695,-

 

Lokale Støttespillere

Kunnskapsparken Helgeland
 

 

   
 

 

 

 

 

 

 

Om Forskerfabrikken

Siden 2002 har Forskerfabrikken inspirert over en halv million barn til å utforske naturvitenskapens spennende verden via kurs, sommerskoler og pedagogiske leker. De tilbyr også kurs for pedagoger i barnehage og skole.

 

Fordypning i formidlingsopplegget Lydlab

LydLab – Nytt formidlingstilbud

Vitensenter Nordland og Equinor Morgendagens helter har inngått et spennende samarbeid som vil gi elever på 7.-9. trinn muligheten til å utfolde seg med lyd til video.

Sjekk ut vårt supre gavekort

Vi har både fysisk gavekort som kan kjøpes i resepsjonen og ønsker du å kjøpe årskort i gave kan dette gjøres i vår webshop.
Super:bit delfinale

Super:bit kampen 2024

Velkommen til super:bit-kampen 2024! NRK Super, Lær Kidsa Koding og landets vitensentre inviterer skoleklasser og kodeklubber rundt om i landet til å bli med på super:bit-kampen.

En unik mulighet for mellomtrinnslærere i Nordland: Gjør realfag morsomt!

Vi feirer Tekna's 150-års jubileum med spennende skolebesøk. Er du lærer på mellomtrinnet i Nordland, eller kjenner du en som er?
Oversiktsbilde auditorium

Amfisalen

Vi har en flott amfisal som vi kan leie ut.
Stort møterom hos Vitensenter Nordland med utsikt over Ranfjorden

Møterom på Vitensenteret

Vi kan tilby møterom på Vitensenter Nordland til alle mulige gruppestørrelser.
Aktiviteter på Vitensenteret

Familiedag for din bedrift

Vi har morsomme og spennende aktiviteter, for både barn og voksne – og ordner en dag/kveld som passer din bedrift. Vi arrangere familiedager i alle størrelser og formater.
Teambuilding

Teambuilding på Vitensenteret

Felleskap og læring gjennom meningsfulle aktiviteter i flotte omgivelser, riktige utfordringer for hver enkelt deltaker, tid sammen også til kos, gøy og moro.