Makerspace – tilbud til ungdommen (13 – 18 år)

Vitensenter Nordland inviterer ungdom fra og med 13 år til og med 18 år til å bli med på Makerspace på vitensenteret. Dette er et unikt tilbud, hvor man kan teste ut nye måter å skape ting på og være kreative.

I Skaperverkstedet skal det være et tilbud som gjør at det skal være spennende for ungdom å komme å prøve.

Det vil bli lagt opp til nye tema hver uke. Det kan være kjemiforsøk, programmering av micro:bit, 3D printing, blokkprogrammering av symaskiner, digital sløyd, lodding m.m.

Vitensenter Nordland har bærekraftmålene som hovedtema og vil fokusere på bærekraftige aktiviteter. Skaperverkstedet vil legge tilrette for gjenbruk og gjenvinning av materialer som feks: plastic fusion, redesign av klær, lage eget papir, bærekraftige handlenett osv

Det er drop inn og første kveld med Makerspace er 14 september.

FOR HVEM: 13 – 18 år

NÅR: Hver tirsdag hele året

TID: 17.00 – 19.00

BESTILLING: Drop inn og gratis å delta

For informasjon om Makerspace:

THEA MEIDELL

ELISABETH MØLLEVIK SKJÆRAN

JØRGEN EIVIK PEDERSEN

 

SommerLab 2022 – bli med på Norges beste sommerskole!

La barna utforske vår magiske planet Vet du hvorfor jorda er den eneste beboelige planeten i solsystemet vårt? På Sommerlab skal vi utforske de utrolige omgivelsene som omgir oss hver eneste dag.
Undervisning på Koderom

FIRST® LEGO® League Helgeland 2022

Velkommen til FIRST® LEGO® League Challenge og FIRST® LEGO® League Explore til høsten. Nytt av året er at Vitensenteret kan tilby Explore turnering, et tilbud for de som er 6 - 9 år i tillegg til Challenge turnering som er for de som er 10 -16 år.

Sommeråpent på Vitensenteret

Vi gleder oss til sommeren og vi har da utvidede åpningstider, hver dag fra klokken 10.00 - 18.00. Vi ønsker alle en nysgjerrig og lekende sommer. I tillegg til at utstillingene er åpne vil det være aktiviteter hele sommeren.

Kontakt oss

Har du noe du lurer på? Ta gjerne kontakt med oss.