Innovasjon og kreativitet i fokus: Designkonkurranse for 8. Trinn

I en spennende satsing på kreativitet og innovasjon, inviterer Equinor og Morgendagens Helter klasser fra Bodø, Fauske, Gildeskål, Meløy, Saltdal, og Beiarn til å delta i en unik designkonkurranse knyttet til Arctic Race of Norway, august 2024.

Denne konkurransen gir mulighet til å kombinere kunst, teknologi og sport gjennom en utfordrende og givende aktivitet.

Design og form et trofè

Deltakerne i konkurransen vil få i oppgave å designe og forme et trofé i plastelina. Dette er en sjansen til å tenke utenfor boksen, være dristige og vise fram kreativitet på sitt beste. Det mest innovative og inspirerende designet vil bli omgjort fra en plastelina-modell til en ekte trofé gjennom 3D-printing i stål. Dette troféet vil  bli overrakt til vinneren av ungdomstrøya i det prestisjefylte Arctic Race of Norway.

Klassestipend

Den vinnende klassen vil bli tildelt et klassestipend på 10 000 kr. I tillegg vil designerne bak det vinnende trofeet få den ærefulle oppgaven med å overrekke trofeene til juniorvinnerne ved de spektakulære arrangementene i Rognan, Fauske, Sulitjelma, og Bodø.

Overrekking av trofèer: 

Rognan: 4. august /Fauske: 5. august /Sulitjelma: 6. august /Bodø: 7. august

Viktige datoer:

  • Påmeldingsfrist: 22. mars
  • Konkurransens Gjennomføring: Uke 15, 8.-12. april
  • Kåring av Klassevinnere: 15. april

Dette er en ypperlig anledning for elever på 8. trinn til å utvikle sine ferdigheter innen kunst og håndverk, spesielt i lys av kompetansemålene etter 10. trinn som legger vekt på utvikling av nysgjerrighet, kreativitet, mot og evne til problemløsning gjennom kunst- og designprosesser.

Bli med og design!

Equinor og Morgendagens Helter er stolte over å kunne tilby denne muligheten til elever i Nordland. Vi ser fram til å se de innovative designene som fremtidens helter vil bringe til liv. Er din klasse klar for å sette sitt preg på Arctic Race of Norway og kanskje vinne det prestisjefylte stipendet?

Vi gleder oss til å se hva dere kommer opp med!

PÅMELDING

 

Opplev Skaperglede på Skaperfestivalen 2024, 20. – 21. April.

Bli med oss 20. og 21. april for en helg hvor kunst, teknologi, og vitenskap møtes for å skape magiske øyeblikk av kreativitet og oppfinnsomhet. Dette er en fantastisk mulighet for nysgjerrige i alle aldre!
Forskerfabrikkens sommerskole

SommerLab 2024 – bli med på Norges beste sommerskole!

La barna få oppleve naturvitenskap på en helt ny måte. Sommerlab er et populært fem-dagers forskerkurs for elever på 4.–6. trinn.
Fordypning i formidlingsopplegget Lydlab

LydLab – Nytt formidlingstilbud

Vitensenter Nordland og Equinor Morgendagens helter har inngått et spennende samarbeid som vil gi elever på 7.-9. trinn muligheten til å utfolde seg med lyd til video.

Sjekk ut vårt supre gavekort

Vi har både fysisk gavekort som kan kjøpes i resepsjonen og ønsker du å kjøpe årskort i gave kan dette gjøres i vår webshop.
Oversiktsbilde auditorium

Amfisalen

Vi har en flott amfisal som vi kan leie ut.
Stort møterom hos Vitensenter Nordland med utsikt over Ranfjorden

Møterom på Vitensenteret

Vi kan tilby møterom på Vitensenter Nordland til alle mulige gruppestørrelser.
Aktiviteter på Vitensenteret

Familiedag for din bedrift

Vi har morsomme og spennende aktiviteter, for både barn og voksne – og ordner en dag/kveld som passer din bedrift. Vi arrangere familiedager i alle størrelser og formater.
Teambuilding

Teambuilding på Vitensenteret

Felleskap og læring gjennom meningsfulle aktiviteter i flotte omgivelser, riktige utfordringer for hver enkelt deltaker, tid sammen også til kos, gøy og moro.