Bærekraftig utvikling defineres som «utvikling som imøtekommer behovene til dagens generasjon uten å redusere mulighetene for kommende generasjoner til å dekke sine behov.

Livets tre

Utforsk bærekraft og miljø på Vitensenteret

På Vitensenteret har vi stort fokus på bærekraft, miljø og klima. Sjekk ut her hva du kan oppleve hos oss.
Hva betyr bærekraftig utvikling?

Hva betyr bærekraftig utvikling?

Hva betyr det at noe er bærekraftig, og hva er bærekraftig utvikling? Du har sikkert hørt uttrykket mange ganger, men vet du egentlig hva det menes med at noe er bærekraftig?

Besøk oss

Vitensenter Nordland ligger ved den flotte bydelen Moholmen i Mo i Rana. Vi ligger idyllisk til innerst i Ranfjorden. Vitensenter Nordland er samlokalisert med Helgeland Museum og har felles resepsjon og butikk.

Opplev rommet i rommet

Fysiske fenomener

I Vitensenteret kan du selv eksperimentere og utforske fysikkens mysterier!

Jorda og universet

På vitensenteret kan du lære mer om jorda vår og noen av temaene som tas opp er om himmelen, regnbuer, jordskjelv, lava, kontinentalplaten som drifter, de ulike sesongene våre og om vår måne, meteoritter og mye mye mer.

Kroppen

I Vitensenterets utstilling Kroppen kan du prøve ut hvordan kroppens indre organer, sansene og hjernen virker!

Energi

Import, eksport og transport. Sjekk ut den tøffe kulebanen! Eller ta en titt på hvordan fornybar energi blir til.

Sansene våre

Midt i sentrum av Vitensenteret utforsker du sansene dine.

Matematikkrom- Abacus

Abacus er matematikkområdet på Vitensenter Nordland, et sted dedikert til å utforske matematikk på en spennende og interaktiv måte. Her blir tallene levende, og matematikk blir en lekende opplevelse for besøkende i alle aldre.

Nordlands naturressurser

Vår fantastiske region Nordland byr på vakre og ville naturopplevelser, utrolige ressurser og en blomstrende næring å være stolte av.

Bærekraft, miljø og klima

Bærekraftig utvikling defineres som «utvikling som imøtekommer behovene til dagens generasjon uten å redusere mulighetene for kommende generasjoner til å dekke sine behov.