Nordland er kjent for sin vakre og varierte natur, fra fjorder og fjell til øyer og skoger. Naturressursene i Nordland er viktige for både lokalbefolkningen og for turismen i regionen.

Vi håper å kunne dele vår kunnskap og begeistring for Nordlands naturressurser med deg, og inviterer deg til å besøke oss for å lære mer om regionens rike natur i vår utstilling som er i stadig utvikling.

Utforsk fysiske fenomener

Eksperimenter!
Papirfly

Lag verdens beste papirfly

Det er fire krefter som påvirker et papirfly: trekkraft, oppdrift, motstand og tyngdekraft.

Gyrohjulet

I "Fysiske fenomener" finner du gyrohjulet. Gyrohjulet viser samme prinsipp som gjør at det er lett å holde balansen på sykkelen, hvorfor snurrebassen ikke velter og hvordan et gyroskop virker. Prøv selv!

Rulleløpet

I rulleløpet kan du se at ulikt treghetsmoment gjør at det ene hjulet får lavere rotasjonsakselerasjon, det vil se det tar lengre tid å oppnå samme rotasjonshastighet. Forskjellen på hjulene er at det ene har vektene plassert lengre ut fra sentrum.

Besøk oss

Vitensenter Nordland ligger ved den flotte bydelen Moholmen i Mo i Rana. Vi ligger idyllisk til innerst i Ranfjorden. Vitensenter Nordland er samlokalisert med Helgeland Museum og har felles resepsjon og butikk.