Skyggebyen

I dette opplegget får elevene oppleve magien med lys og skygger når klassen skal lage en skyggeby i fellesskap. Elevene får tegne og utforme bygg, samt leke kreativt og skapende med materialenes ulike egenskaper.

Tema: Naturfag/ Kunst & håndverk
Årstrinn: 3. og 4. klasse
Varighet: 90 minutter
Antall elever: maksimalt 25

Periode: Hele året
Sted: Vitensenter Nordland, men kan også tas med ut i distriktet

Priser skole og barnehage

Bestill her

 

I dette opplegget får elevene oppleve magien med lys og skygger når klassen lager en by i fellesskap. Det skal tegnes og utformes ulike bygg, og elevene får leke med materialenes ulike egenskaper når de vekker byen til live med lys.

Tilknytning til læreplan:

Naturfag:

Etter 4. trinn:

– Undre seg, stille spørsmål og lage hypoteser og utforske disse for å finne svar.
– Designe og lage et produkt basert på en kravspesifikasjon.

Kunst og håndverk:

Etter 4. trinn:

– Gjennomføre kunst- og designprosesser ved å søke inspirasjon, utforske muligheter, gjøre valg og lage egne produkter.
– Formidle og vise fram eget arbeid gjennom utstilling.

 

Forarbeid som gjøres før besøket på vitensenteret: Elevene leker seg med å lage håndskygger ved hjelp av lommelykt. Hvor mange skygger greier de å lage?

 

Etterarbeid som kan gjøres etter besøket på vitensenteret: Hvis elevene tar med byggene tilbake til skolen kan den settes opp i klasserommet for å jobbe videre med byen. I linken nedenfor finner dere forslag til videre jobbing:

https://skaperskolen.no/skyggeby/

Kontaktskjema - skole og barnhage

Planetverksted

Kreativt planetverksted

Bli med på en spektakulær utforskning av verdensrommet på Vitensenter Nordland! Elevene vil bli forbløffet av vårt eget univers, og de får til og med muligheten til å designe sin egen planet, som deretter blir skannet og presentert inne i planetariet

Problemløsning med Spike Essential

Her får elevene utvikle kreative løsninger gjennom prøving og feiling, mens de samarbeider om å løse meningsfulle og engasjerende oppgaver.
Eksperimenter på Vitensenteret

Tannkremmysteriet

I dette opplegget får elevene bli kjent med elefanten Elefantidae, og gjennom enkle forsøk skal de hjelpe Elephantidae med finne koden til skrinet der den siste ingrediensen til å lage elefanttannkrem ligger.