Skyggebyen

I dette opplegget får elevene oppleve magien med lys og skygger når klassen skal lage en skyggeby i fellesskap. Elevene får tegne og utforme bygg, samt leke kreativt og skapende med materialenes ulike egenskaper.

Tema: Naturfag/ Kunst & håndverk
Årstrinn: 3. og 4. klasse
Varighet: 90 minutter
Antall elever: maksimalt 25

Periode: Hele året
Sted: Vitensenter Nordland, men kan også tas med ut i distriktet

Priser skole og barnehage

Bestill her

 

I dette opplegget får elevene oppleve magien med lys og skygger når klassen lager en by i fellesskap. Det skal tegnes og utformes ulike bygg, og elevene får leke med materialenes ulike egenskaper når de vekker byen til live med lys.

Tilknytning til læreplan:

Naturfag:

Etter 4. trinn:

– Undre seg, stille spørsmål og lage hypoteser og utforske disse for å finne svar.
– Designe og lage et produkt basert på en kravspesifikasjon.

Kunst og håndverk:

Etter 4. trinn:

– Gjennomføre kunst- og designprosesser ved å søke inspirasjon, utforske muligheter, gjøre valg og lage egne produkter.
– Formidle og vise fram eget arbeid gjennom utstilling.

 

Forarbeid som gjøres før besøket på vitensenteret: Elevene leker seg med å lage håndskygger ved hjelp av lommelykt. Hvor mange skygger greier de å lage?

 

Etterarbeid som kan gjøres etter besøket på vitensenteret: Hvis elevene tar med byggene tilbake til skolen kan den settes opp i klasserommet for å jobbe videre med byen. I linken nedenfor finner dere forslag til videre jobbing:

https://skaperskolen.no/skyggeby/

Kontaktskjema - skole og barnhage

Planetverksted

Kreativt planetverksted

Kom til Vitensenter Nordland og bli med på en spektakulær reise ut i verdensrommet. Elevene får se og oppleve vårt eget univers, i tillegg til at de får tegne sin egen planet som blir 3D skannet og vist inne i planetariet.

Problemløsning med Spike Essential

Her får elevene utvikle kreative løsninger gjennom prøving og feiling, mens de samarbeider om å løse meningsfulle og engasjerende oppgaver.
Eksperimenter på Vitensenteret

Tannkremmysteriet

I dette opplegget får elevene bli kjent med elefanten Elefantidae, og gjennom enkle forsøk skal de hjelpe Elephantidae med finne koden til skrinet der den siste ingrediensen til å lage elefanttannkrem ligger.