Vitenshow for skoler

Vitenshow med Vitensenter Nordland inneholder spektakulære kjemiske reaksjoner, eksplosjoner og smell. Det blir fart, spenning, lek, læring, moro og undring.

Vitenshow med Vitensenter Nordland inneholder spektakulære kjemiske reaksjoner, eksplosjoner og smell. Det blir fart, spenning, lek, læring, moro og undring.

Vitensenter Nordland sitt vitenshow er et spennende og underholdende arrangement som ledes av våre formidlere. Showet er fylt med interessante eksperimenter og demonstrasjoner som gir publikum en innsikt i vitenskapens fascinerende verden. Showet gir publikum en sjanse til å se demonstrasjoner av vitenskapelige fenomener ved hjelp av et utvalg av materialer, blant annet flytende nitrogen, hydrogen, lykopodium.

Våre formidlere kan forklare komplekse vitenskapelige fenomener på en enkel og forståelig måte.  Showet er perfekt for barn og voksne som er nysgjerrige på vitenskap og ønsker å lære mer om det.

Eksperimentene som presenteres i showet er spennende og interaktive, og publikum vil få muligheten til å se vitenskapen i handling.

Showet er en unik mulighet for elevene å lære mer om vitenskap på en morsom og engasjerende måte.

Ønsker dere et vitenshow for deres skole ta kontakt med oss!

Kontaktpersoner:
Jørgen Eivik Pedersen: [email protected]
Kristoffer Flatås: [email protected]

Super:bit

Super:bit skal inspirere! Vi programmerer micro:bit, som er en liten programmerbar datamaskin som er med på å gi elevene kunnskap og forståelse for teknologi, algoritmisk tenkemåte og programmering.
Planetverksted

Kreativt planetverksted

Bli med på en spektakulær utforskning av verdensrommet på Vitensenter Nordland! Elevene vil bli forbløffet av vårt eget univers, og de får til og med muligheten til å designe sin egen planet, som deretter blir skannet og presentert inne i planetariet

Micro:bit 2

Programmering for de som har hatt Superbit. Vi utforsker, lager og programmerer teknologiske systemer som består av deler som virker sammen
Aktiviteter på koderommet på Vitensenteret

Problemløsning med Spike Prime

Elevene blir introdusert for ulike oppgaver som Spike Prime skal løse. De lærer gradvis det grunnleggende om å bygge og programmere selvstyrende roboter.