Koderom

Hvordan bruke teknologi for å skape? Bruke teknologi for å lære? Bruke teknologi for å forstå.

Her er det aktiviteter basert på å kombinere praktisk problemløsning sammen med teori. Koderommet blir brukt i undervisningen av skoleelever som besøker vitensenteret, men vil også være tilgjengelig for publikumsbesøkende i helgene.

Vi ønsker at kodereommet skal bidra til å skape realfagsglede,  gjøre programmering mer interessant og relevant samt være et viktig supplement til undervisningen som elevene får på skolen.

Koderommet er et spesiallagd rom med mye utstyr. Gjennom lek og læring skal den nye arenaen kunne bidra til å øke interessen for matematikk og programmering, naturfag og energi.

Takk til Equinor og Morgendagens helter for realisering av Koderommet:

Morgendagens helter

 

Jorda og universet

Planetariet

Kanskje har du en hemmelig drøm om å bli astronaut, eller du synes det høres spennende ut med en reise i verdensrommet. Hos oss, på Vitensenter Nordland, kan du være med på en magisk opplevelse i verdensrommet.

Newton rom

Et Newton-rom er et spennende innredet og teknologisk velutstyrt undervisningslokale med fokus på praktisk undervisning i naturfag, matematikk og teknologi.
Nordlab på Vitensenteret

Nordlab

Utforsk ulike eksperimenter i kjemirommet på Vitensenteret.

Skaperverksted

Veien fra idé til produkt har aldri før vært kortere.
Kodekraft

Kodekraft

“Kodekraft” er utviklet av landets regionale vitensentre for å bistå med kunnskap om programmering tilpasset 9. -10. trinn.

Kontakt oss

Har du noe du lurer på? Ta gjerne kontakt med oss.

Besøk oss

Vitensenter Nordland ligger ved den flotte bydelen Moholmen i Mo i Rana. Vi ligger idyllisk til innerst i Ranfjorden. Vitensenter Nordland er samlokalisert med Helgeland Museum og har felles resepsjon og butikk.