Kom og opplev vårt unike planetariet!

Reise i verdensrommet!

Kom til Vitensenter Nordland og bli med på en spektakulær reise ut i verdensrommet. Vi utforsker stjernehimmelen, månen og solsystemet. Etterpå får elevene være med på kreativt planetverksted der de skal designe sin egen planet.

På Vitensenteret får elevene være med på en reise ut i verdensrommet. Stjernehimmelen, månen og solsystemet er noe av det som skal utforskes inni vårt spektakulære planetariet. Etterpå får elevene være med på kreativt planetverksted der de skal designe sin egen planet. Planeten som elevene har laget blir scannet og kommer opp inni planetariet som en del av et helt “nytt” solsystem.

Barnas vinterlys - En reise i Verdensrommet

Tema: Astronomi
Varighet: 90 minutter
Antall elever: 25

Periode: Hele året
Sted: Vitensenter Nordland

Tilknytning til læreplan i naturfag:

Programmering med humlen Bombus

Møt humlen Bombus, og lær enkel programmering gjennom samarbeid, lek og problemløsning.

Reise i verdensrommet!

Kom til Vitensenter Nordland og bli med på en spektakulær reise ut i verdensrommet sammen med Orion, Luna eller Stjernestøv. Barna får også oppleve å reise til sin egen planet som de har laget selv.

Kreativ programmering

I dette opplegget får elevene jobbe kreativt, utforskende og skapende med matematikk, kunst og programmering. Elevene får lage mønstre av geometriske former med blokkbasert programmering for så å ta det ut i fysisk format med vinylskjærere.