Kom og opplev vårt unike planetariet!

Bli med på en reise i verdensrommet!

Kom til Vitensenter Nordland og bli med på en spektakulær reise ut i verdensrommet. Vi utforsker stjernehimmelen, månen og solsystemet. Etterpå får elevene være med på kreativt planetverksted der de skal tegne sin egen planet.

Årstrinn: 5.-7.klasse
Tema: Astronomi
Varighet: 90 minutter
Antall elever: 25
Periode: Hele året
Sted: Vitensenter Nordland

Priser skole og barnehage

Bestilling

 

På Vitensenteret får elevene være med på en reise ut i verdensrommet. Stjernehimmelen, månen og solsystemet er noe av det som skal utforskes inni vårt spektakulære planetariet. Etterpå får elevene være med på kreativt planetverksted der de skal tegne sin egen planet. Planeten som elevene har tegnet blir scannet og kommer opp inni planetariet som en del av et helt “nytt” solsystem.

Barnas vinterlys - En reise i Verdensrommet

 

Tilknytning til læreplan i naturfag:

Elevene skal oppleve naturfag som et praktisk og utforskende fag. Elevene skal gjennom opplevelse, undring, utforsking og erfaring forstå verden omkring seg i et naturvitenskapelig perspektiv. Ved å arbeide praktisk og ved å lage egne modeller for å løse faglige utfordringer, kan elevene utvikle skaperglede, evne til nytenking og forståelse av naturfaglig teori.

Naturfag etter 7.trinn:

-Beskrive og visualisere hvordan døgn, månefaser og årstider oppstår, og samtale om hvordan dette påvirker livet på jorda.

-Gjøre rede for jordas forutsetninger for liv og sammenligne med andre himmellegemer i universet.

Forarbeid: Se filmen https://www.youtube.com/watch?v=K0oKAWnLTBg. Samtal om filmen

Etterarbeid: Etter besøket i Vitensenteret kan det være en ide å gjennomføre en stjernekveld der barna kan gjenfortelle historiene de hørte, gjerne for foreldrene sine.

Kontaktskjema - skole og barnhage

Programmering med humlen Bombus

Møt humlen Bombus, og lær enkel programmering gjennom samarbeid, lek og problemløsning.

Reise i verdensrommet!

Kom til Vitensenter Nordland og bli med på en spektakulær reise ut i verdensrommet sammen med Orion, Luna eller Stjernestøv. Barna får også oppleve å reise til sin egen planet som de har laget selv.

Kreativ programmering

I dette opplegget får elevene jobbe kreativt, utforskende og skapende med matematikk, kunst og programmering. Elevene får lage mønstre av geometriske former med blokkbasert programmering for så å ta det ut i fysisk format med vinylskjærere.