Kom og opplev vårt unike planetariet!

Reise i verdensrommet!

Kom til Vitensenter Nordland og bli med på en spektakulær reise ut i verdensrommet sammen med Orion, Luna eller Stjernestøv. Barna får også oppleve å reise til sin egen planet som de har laget selv.

Årstrinn: 4-6 år
Tema: Astronomi
Varighet: ca.60 minutter
Antall barn: maks 20
Periode: Hele året
Sted: Vitensenter Nordland

På Vitensenteret møter barna Orion, Luna eller Stjernestøv som tar de med på en reise ut i verdensrommet. Stjernehimmelen, månen og solsystemet er noe av det som skal utforskes inni vårt spektakulære planetariet. Etterpå får barna tegne sin egen planet som de til slutt får oppleve som en del av verdensrommet inne i planetariet.

 

Barnehage
Mål fra rammeplanen
– Gjennom arbeid med natur, miljø og teknologi skal barnehagen bidra til at barna opplever og utforsker naturen og naturens mangfold.
– oppleve, utforske og eksperimentere med naturfenomener og fysiske lover.

Barnehageloven
Barnehagen skal støtte barns nysgjerrighet, kreativitet og vitebegjær og gi utfordringer med utgangspunkt i barnets interesser, kunnskaper og ferdigheter (Barnehagelovens § 2).

Forarbeid

Se filmen hvor Paxi forteller om ulike ting i verdensrommet, og samtal rundt dette. https://www.astromaria.no/2020/10/13/verdensrommet-for-barn-paxi/

Etterarbeid

Etter besøket i Vitensenteret kan det være en ide å gjennomføre en stjernekveld der barna kan gjenfortelle historiene de hørte, gjerne for foreldrene sine.

Kontaktskjema - skole og barnhage

Programmering med humlen Bombus

Møt humlen Bombus, og lær enkel programmering gjennom samarbeid, lek og problemløsning.