Vitensentrene og Tekna sprer realfagsglede

Tekna fyller 150 år i 2024 og feirer med å gi hvert av landets 13 regionale vitensentre 150.000 kroner for at flere elever får besøke sitt lokale senter i året som kommer.

– Vi håper gaven vil føre til at enda flere barn og unge blir glad i realfagene, sier president Elisabet Haugsbø i Tekna.

Fagforeningen Tekna ble stiftet i 1874 og i forbindelse med 150 års-jubileet ønsker foreningen å bidra til aktiviteter som kan oppfordre og motivere til realfagsinteresse hos barn og unge. At dette måtte bety et utvidet samarbeid med vitensentrene var et enkelt valg. Tekna har allerede i mange år hatt et godt og tett samarbeid med vitensentrene.

Vitensentrene er et viktig supplement til realfagsundervisningen i skolen, og bidrar på en super måte til å vekke interesse og engasjement ved å lære barn å eksperimentere selv. Forskning viser at praktiske øvelser og kunnskap om hvordan fagene brukes, er viktige faktorer for å trigge motivasjon hos barn og unge, sier president Elisabet Haugsbø i Tekna.

Tekna er en fagforening for dem med mastergrad i teknologi og naturvitenskap, og et viktig samfunnsoppdrag for Tekna er å bidra til økt rekruttering til realfagene.

Det er i dag stor mangel på denne kompetansen ute på arbeidsplassene og vi er helt avhengig av at flere barn og unge velger realfaglige utdanninger framover for å løse mange av utfordringene vi står overfor, blant annet for å møte klimaendringene og innen digitalisering. Nå håper Tekna at gaven til vitensentrene vil bidra til å engasjere enda flere barn og unge i hele landet og at rekrutteringen til realfagene kan øke.

Tekna oppfordrer vitensentrene til å prioritere skoler som i liten grad anvender sitt vitensenter og det bør være lav terskel for å delta. Tiltakene skal rettes mot 5. – 7. trinn fordi vi vet at interesser dannes tidlig i livet.

Aktiviteter på Vitensenteret

Barnas ingeniørdag 9. Mars

Velkommen til Barnas Ingeniørdag. Vi gleder oss til en dag med spennende aktiviteter.
Vitensenter Nordland

Vitensenter Nordland søker sommervikarer og deltidsansatte

Vitensenter Nordland søker nå nye vitenverter. Vi trenger både sommervikarer og deltidsansatte som kan jobbe i helger, ettermiddager og skolefridager gjennom hele året.
Fordypning i formidlingsopplegget Lydlab

LydLab – Nytt formidlingstilbud

Vitensenter Nordland og Equinor Morgendagens helter har inngått et spennende samarbeid som vil gi elever på 7.-9. trinn muligheten til å utfolde seg med lyd til video.

Sjekk ut vårt supre gavekort

Vi har både fysisk gavekort som kan kjøpes i resepsjonen og ønsker du å kjøpe årskort i gave kan dette gjøres i vår webshop.
Oversiktsbilde auditorium

Amfisalen

Vi har en flott amfisal som vi kan leie ut.
Stort møterom hos Vitensenter Nordland med utsikt over Ranfjorden

Møterom på Vitensenteret

Vi kan tilby møterom på Vitensenter Nordland til alle mulige gruppestørrelser.
Aktiviteter på Vitensenteret

Familiedag for din bedrift

Vi har morsomme og spennende aktiviteter, for både barn og voksne – og ordner en dag/kveld som passer din bedrift. Vi arrangere familiedager i alle størrelser og formater.
Teambuilding

Teambuilding på Vitensenteret

Felleskap og læring gjennom meningsfulle aktiviteter i flotte omgivelser, riktige utfordringer for hver enkelt deltaker, tid sammen også til kos, gøy og moro.